ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek English French German Italian Spanish Swedish

ΣΚΟΝΗ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

ΣΚΟΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

 

Τι είναι το Χαρούπι ;

 

          Εδώ και χιλιάδες χρόνια στις ηλιόλουστες Μεσογειακές χώρες υπάρχει ένα δέντρο, γνωστό ως χαρουπόδεντρο του οποίου ο μακρύς επίπεδος καφές / μαύρος καρπός έτρεφε τον άνθρωπο και τα ζώα. Οι καρποί είναι γνωστοί ως χαρούπια ή ξυλοκέρατα καθώς και «ψωμί του Ιωάννη του Βαπτιστή», οποίος λέγεται ότι το έτρωγε στην έρημο για να επιζήσει. Η Κύπρος είχε το φυσικό προνόμιο να παράγει από τις καλύτερες ποιότητες χαρουπιών στον κόσμο.

 

Τι είναι η σκόνη Χαρουπιού ;

 

          Όταν οι ώριμοι, στεγνοί καρποί περισυλλεγούν σπάζονται σε μικρά κομμάτια, τα λεγόμενα «Κιμπλες» και οι σπόροι χωρίζονται. Έχει ιδρυθεί στον Κύπρο μια ειδική  μονάδα όπου τα καλύτερα «Κίμπλες» πολύ προσεκτικά προωθούνται και αλέθονται σε μια πολύ λεπτή σκόνη. Διάφορα είδη σκόνης ανακατεύονται και παράγεται η σκόνη Χαρουπιού.

 

Πώς χρησιμοποιείται η σκόνη Χαρουπιού ;

 

          Η σκόνη Χαρουπιού χρησιμοποιείται για την παραγωγή ολόκληρης σειράς προϊόντων Χαρουπιού για τους καταναλωτές – μπισκότα Χαρουπιού και φέτες Χαρουπιού και είναι το βασικό συστατικό σε γλυκά και σνακ, καραμέλες κλπ.

 

          Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα άμεσο υποκατάστατο του κακάο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μερικές από τις αγαπημένες σας συνταγές σοκολάτας για μια διαφορετική γεύση.

 

Ως υποκατάστατο Κακάο

 

          Για να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη Χαρουπιού στην θέση του κακάο, απλά χρησιμοποιήστε την ίδια ποσότητα.

 

Ως υποκατάστατο Σοκολάτας

 

          Χρησιμοποιήστε 3 μεγάλα κουτάλια Χαρουπόσκονης συν ένα μεγάλο νερό στην θέση ενός τετραγώνου σοκολάτας.

 

Ως υποκατάστατο Ζάχαρης

 

          Επειδή η Χαρουπόσκονη είναι πολύ ψηλή σε ζάχαρη (46%) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη άσπρη ζάχαρη στην θέση του κακάο σε κουλουράκια και κέικ κακάο.

 

Ως γεύση

 

          Επειδή η σκόνη είναι φτιαγμένη από φυσικό φρούτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γεύση. Προσθέστε δύο μεγάλες κουταλιές στο ψωμί που φτιάχνετε σπίτι σε γουάφλες ή κρέπες για να προσδώσετε και χρώμα και γεύση.

 

Ως συνοδευτικό γεύσης

 

          Η φυσική γεύση του χαρουπιού δένει καλά με πολλές άλλες γεύσεις. Χρησιμοποιήστε το σε ψωμί με φιστίκια και μπισκότα με πορτοκάλι, λεμόνι, βανίλια ή απόσταγμα αμυγδάλου.

 

Μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για το Χαρούπι

 

          Η Χαρουπόσκονη είναι ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν λόγω του τι περιέχει αλλά και τι δεν περιέχει συγκρινόμενο με το κακάο.

 

          Η Χαρουπόσκονη είναι υψηλότερη σε φυσική ζάχαρη, υψηλότερη σε ακατέργαστες ίνες και υψηλότερη σε σίδηρο απ’ ότι το κακάο.

 

          Η Χαρουποσκονη  έχει λιγότερες θερμίδες (μισές) από τις υπόλοιπες, είναι χαμηλότερη σε ακατέργαστα λιπαρά και χαμηλότερο σε αλάτι απ’ ότι το κακάο.

 

          Η Χαρουπόσκονη δεν περιέχει συντηρητικά ή συνθέτει και πρόσθετα. Οι Αλλεργιολόγοι  συστήνουν την Χαρουπόσκονη εδώ και πολλά χρόνια στους ασθενείς τους που είναι αλλεργικοί στην σοκολάτα. Σε εξετάσεις που έχουν γίνει τώρα πρόσφατα σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας σε μια ομάδα παιδιών τα οποία είναι αλλεργικά στην σοκολάτα, πάνω από 80 % των παιδιών τα οποία πήραν μέρος δεν έδειξαν σημάδια αλλεργίας στο Χαρούπι.

 

 

 Xarouposkoni New