ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek English French German Italian Spanish Swedish

ΚΕΙΚ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ

½ Φλιτζάνι μαργαρίνη ή βούτηρο
1 ¼ Φλιτζάνι μέλι
2 ½ Φλιτζάνια ψιλοκομμένο αλεύρι για κεϊκ
½ Κουταλάκι μαγειρικής σόδας
1 Κουταλάκι μπεϊκγκ παουντερ
½ Κουταλάκι αλάτι
½ Φλιτζάνι σκόνη χαρουπιού
2 Αυγά
1 Κουταλάκι βανίλια

    Χτυπήστε τη μαργαρίνη, προσθέστε μέλι πολύ σταδιακά, κτυπήστε το μέχρι να γίνει πυκνό και κρεμώδες. Μετρήστε τα ξηρά συστατικά και ψιλοκοσκινίστε τα όλα μαζί τρεις φορές. Προσθέστε το ένα τέταρτο των ψιλοκοσκινισμένων ξηρών συστατικών στην κρεμώδη μαργαρίνη μαζί με μέλι και ανακατέψτε το καλά μέχρι να γίνει λείο και χτυπημένο. Προσθέστε αυγά ένα κάθε φορά και το χτυπάτε καλά. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά που σας έχουν περισσέψει εναλλάσσοντας με νερό, χτυπώντας καλά μετά από κάθε τι που προσθέτετε το μείγμα σε ένα ταψί 30 Χ 20 το οποίο έχετε λαδώσει και ελαφρά αλευρώσει. Ψήστε στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά.